Wicker stoelen

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

Rattan stoelen: stijlvol, comfortabel en weerbestendig

Rattan stoelen hebben onze terrassen, balkons en tuinen stormachtig ingenomen. Door hun tijdloze look en het chique loungedesign maken ze van elke outdooromgeving een echte feel goodoase met woonkamerkarakter. Afzonderlijk als favoriete plaats onder de parasol of gegroepeerd rond een tabel: rattan fauteuils nodigen om te ontspannen en zullen gegarandeerd ook bij u in de smaak vallen.

De voordelen van tuinstoelen van polyrattan

Als we over tuinfauteuils van rattan spreken, worden bijna altijd modellen van pollyrattan bedoeld. Dit is een kunstmatige vezel van polyethyleen die als vlakke of ronde vezel verkrijgbaar is. Rattan fauteuils van polyrattan bekoren door talrijke voordelen: ze zijn weerbestendig, zo kunnen regen, vorst of intensieve zonnestralen ze niet aantasten. Het materiaal neemt geen vocht op, daarom zijn rattan stoelen snel weer droog na een zomerse regenbui. Door het basisframe van aluminium zijn hoogwaardige rattan fauteuils uiterst stabiel, de polyrattanvezel is echter zonder kussen ook zeer zacht en comfortabel. Ten slotte overtuigen tuinstoelen van polyrattan door hun onderhoudsvriendelijke eigenschappen: verontreinigingen kunnen gewoon met de tuinslang weggespoeld worden.

Polyrattan vs. rattan

Volledig anders staan de zaken bij tuinmeubels van natuurlijk rattan. Hiervoor worden plantenvezels van de stam van de rattanpalm gebruikt, het materiaal is heel licht, broos en niet weerbestendig. Tuinmeubels van natuurlijk rattan hebben echter veel liefhebbers, tenslotte gaat het hier om een echte ambacht. Tuinfauteuils van polyrattan hebben die populaire gevlochten look en zijn intussen nauwelijks nog te onderscheiden van hun verwanten van natuurlijk rattan. En: Ook rattan stoelen worden met de hand gemaakt, meestal in traditionele vlechtbedrijven in Zuidoost-Azië.