Polijst - poets benodigdheden

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material
 1. 96,90 €
  UVP € 174,00
  (96)
 2. 32,90 €
  UVP € 49,00
  (93)
 3. 15,90 €
  UVP € 19,00
  (0)
 4. 30,90 €
  UVP € 49,00
  (100)
 5. 79,90 €
  UVP € 114,00
  (0)

Polijstmachines leveren glanzende resultaten

Wie de lak van zijn auto op professionele wijze opnieuw wil laten glanzen, heeft een polijstmachine nodig. Dit is een elektrisch aangedreven machine waarop de roterende polijstschijven gemonteerd worden. Bij de accessoires van een polijstset horen meestal een vuurschijf van harde vilt en een zachtere lappenschijf. De laatste dient om tijdens de rotatie de polijstwas aan te brengen. Daardoor wordt het oppervlak opnieuw spiegelglad en glanzend. Bovendien wordt het metaal door de behandeling met het polijstmiddel beschermd tegen schade door roest. Bij rotatiepolijstmachines voor doe-het-zelvers worden meestal flexibele trilschijven of banden gebruikt. Alternatief zijn er ook polijstopzetstukken en adapters voor de boormachine verkrijgbaar.

Perfect voor beginners: de excentrische polijstmachine

Excentrische polijstmachines hebben geen gedwongen aandrijving. Enkel het bord waarop de pad aangebracht is, beweegt. Daardoor ligt de excentrische polijstmachine heel aangenaam in de hand en is het voor beginners mogelijk om de techniek van het polijsten heel eenvoudig te leren.

Polijsten eenvoudig gemaakt

Verdeel een kleine hoeveelheid polijstmiddel op het te bewerken oppervlak en selecteer een geschikt toerental op uw polijstmachine - normaal is een laag toerental in het begin voldoende. Om spatten te voorkomen moet u de machine eerst tegen het metaal plaatsen en dan inschakelen. Verdeel het polijstmiddel in het begin bijzonder zacht en zonder druk, houd de polijstmachine altijd recht. Er wordt in de zogenaamde kruissteek gewerkt: De pad moet het daarvoor gepolijste vlak altijd met ongeveer de helft bedekken. Verhoog vervolgens langzaam de druk en het toerental om het polijstmiddel optimaal in het metaal in te werken. Tegen het einde van de polijstprocedure worden de druk en het toerental nogmaals verlaagd. Ten slotte nog een tip: Haal de polijstmachine pas van het metaal als deze volledig tot stilstand is gekomen.