Bolderwagens

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material
 1. 69,90 €
  UVP € 99,00
  (90)
 2. 103,90 €
  UVP € 159,00
  (74)
 3. 93,90 €
  UVP € 149,00
  (89)
 4. 114,90 €
  UVP € 189,00
  (83)

Welke handkar of bolderwagen is de juiste?

Als u een bolderwagen of ook handkar wilt kopen, is het belangrijk dat u zich vooraf belangrijke vragen stelt over het gebruik. Buiten de naam is er geen verschil tussen een bolderwagen, handwagen of handkar. De vraag is echter of u eerder lasten wilt transporteren of de wagen als vervanging voor een buggy wilt gebruiken. Hieronder vindt u nuttige tips hoe u voor de passende handwagen kunt kiezen.

De optimale handkar voor kinderen

Het is belangrijk dat uw kinderen ook comfortabel in de bolderwagen zitten. Daarom is voor een rit die meerdere uren duur, een handkar met dak, zonnedak of dekzeil een voordeel aangezien uw kinderen op die manier beschermd zijn tegen wind, zon en regen. Daarnaast moet de wagen ook als speelgoed gebruikt kunnen worden en over een rem beschikken. Dit is heel handig op wegen die bergaf gaan. Bovendien dient u er ook op te letten dat er zich grepen aan de bolderwagen bevinden zodat uw kinderen zich bij het rijden zelf kunnen vasthouden.

Ook het materiaal is van cruciaal belang. Onbehandeld hout is niet van voordeel voor een handkar aangezien dit snel splinters vormt en uw kinderen zich kunnen kwetsen. Een model van nylon of zelfs een geschilderde houten bolderwagen is daarom beter geschikt. Indien u toch kiest voor een handkar van onbehandeld hout, valt het aan te raden om deze voor gebruik te lakken. De lak moet vrij zijn van schadelijke stoffen zodat uw kinderen geen gifstoffen via de huid opnemen. Houd er bij de aankoop ook rekening dat de wagen een zeker omvang heeft. Kies daarom voor een plaatsbesparende handwagen zodat u deze gemakkelijk in de auto kunt transporteren of kunt meenemen op vakantie. De opvouwbare bolderwagen is een plaatsbesparend model.

De bolderwagen als transportwagen

Als u met de wagen zware voorwerpen wilt zoals tuingereedschap, dranken of kleine meubels vervoeren, is bij de aankoop het maximale gewicht van cruciaal belang. Vooral bij de belasting zijn er bij bolderwagens aanzienlijke verschillen tussen de aparte wagenmodellen. Door de robuuste constructie is de handkar van hout is meestal zwaarder belastbaar dan een opvouwbare bolderwagen van aluminium. Er moet bij een dergelijke “lastezel” ook op gelet worden dat deze grote wielen heeft. Hoe groter de wielen, hoe gemakkelijker het transport en beweging over hobbelige wegen.

Een handkar met designlook

De laatste jaren is er op de markt van de bolderwagens heel wat veranderd. Naast de klassieke modellen is er intussen ook een groot gamma aan varianten met bonte kleuren, in creatieve ontwerpen en van verschillende vormen voor verschillende doeleinden zoals het transport van lasten en het vervoer van kinderen. Bovendien is een opvouwbare bolderwagen de trend bij uitstek. Door haar eenvoud weten vooral de handkarren met dekziel te scoren. Deze bieden namelijk optimale bescherming voor de transportgoederen. Wie een bolderwagen met een mooi design en een dak wil, moet eens rondkijken bij de modellen van de producten Hudora, Beachtrekker en UlfBo. Deze combineren design en functionaliteit namelijk op ideale wijze.

Belangrijke vragen rond het kopen van een bolderwagen

Hieronder vindt u belangrijke vragen rond het kopen van een bolderwagen en de antwoorden op deze vragen. Stel deze vragen als een soort checklist voor het kopen en verfijn uw keuze zo goed mogelijk zodat u een wagen koopt die afgestemd is op uw behoeften.

Waar kan ik een goede bolderwagen kopen?

Grote, bekende online marktplaatsen als Amazon bieden een brede selectie van verschillende handkarmodellen. Of u nu de voorkeur geeft aan een opvouwbare bolderwagen of liever een variant van hout hebt - het aanbod is heel uitgebreid. Lees rustig de recensies voor de geselecteerde modellen en controleer vooraf of de wagen u aanspreekt. Verder kunt u ervan uitgaan dat online marktplaatsen eerlijke prijzen aanbieden aangezien die een systematische prijsvergelijking maken op het internet.

Welke wagen is de beste?

Deze vraag valt niet eenvoudig te beantwoorden. Het is veeleer van belang waarvoor de wagen gebruikt zal worden. Grofweg kunnen de handkarren in twee klassen onderverdeeld worden. Enerzijds zijn er de houten bolderwagens en anderzijds de opvouwbare bolderwagen. In elke klasse zijn de beste in prijs, maar ook in kwaliteit te vinden. Bij de houten bolderwagens is volgens verschillende tests de Style Pirat van de producent Beachtrekker het beste model. Deze heeft zich naast een correct prijs ook door design en stevigheid bewezen. Als opvouwbare bolderwagen wist zich een model van de producent Fuxtec als zeer goed te profileren. De plaatsbesparende handkar is robuust, stabiel en heeft bovendien een zonnedak. Bovendien is hij met ong. 109 euro goedkoop in vergelijking met de concurrentie.

Wanneer kan de kar worden gebruikt?

In principe kun je een bolderwagen kopen als je kind de leeftijd heeft voor een buggy. Dat betekent dat het kind in staat moet zijn om zelfstandig in de buggy of kinderwagen te zitten. Afhankelijk van de ontwikkeling is dit het geval vanaf 7 tot 12 maanden. Verder moeten kinderen voldoende kracht hebben om zichzelf aan de reling van de handkar te kunnen vasthouden zodat ze niet in de wagen heen en weer kunnen schuiven. Anders kunnen ze gewond raken. Door de hoge zijdelen is de Beachtrekker Life het best geschikt voor het transport van kinderen.

Conclusie

Bij de aankoop van een handkar moet u eerst duidelijk maken of deze voor het transport van toestellen, kleine meubels of dergelijke moet dienen of voor het vervoeren van kinderen gebruikt wordt. Daarnaast speelt het materiaal een doorslaggevende rol. Vooral de wagens van gelakt hout en met een dak dat beschermd tegen weersinvloeden, zijn bijzonder geschikt. Naast de klassieke, houtkleurige modellen zijn er intussen ook diverse designstukken in bonte kleuren met creatieve patronen. Een opvouwbare bolderwagen kan eenvoudig opgeborgen worden.