Tuinbanken

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material
 1. 55,90 €
  UVP € 89,00
  (85)
 2. 104,90 €
  UVP € 149,00
  (85)
 3. 97,90 €
  UVP € 149,00
  (89)
 4. 126,90 €
  UVP € 249,00
  (96)

De tuinbank: uw comfortabele plek in het groen

Een tuinbank is de perfecte zitgelegenheid voor buiten: u kunt deze bijvoorbeeld op het terras of onder een schaduwrijke boom opstellen en daarop van ontspannen uren in uw persoonlijke paradijs genieten. Luister naar het vogelgezang en zuig de geur van bloeiende rozenstruiken op! Onze tip: in combinatie met een passende tafel en stoelen wordt dit een gezellige zitgroep voor vrienden en familie die uitnodigt tot een uitgebreid koffieuurtje of zondagse brunch.

Populaire materialen voor parkbanken

Houten banken vallen in de smaak door hun natuurlijke look. Ze worden gemaakt van weerbestendige houtsoorten zoals teak of eucalyptus en integreren goed in groene oases. Zitbanken van smeedijzer die bovendien winterbestending en eenvoudig te reinigen zijn, hebben een heel speels effect. Banken van natuurlijk bamboe of rattan worden vooral in Aziatische tuinen gebruikt en zorgen voor een exotische flair. Let op: deze tuinbanken zijn in tegenstelling met modellen van kunstmatig polyrattan niet weerbestendig! Tuinbanken van kunststof zijn praktisch, voordelig en stapelbaar. Ze hebben echter geen lange levensduur zoals modellen van hoogwaardig hout of gietijzer.

De ideale plaats voor uw tuinbank

Plaats uw parkbank nooit direct op het gazon aangezien het vocht de voeten van de bank kan beschadigen. Plaats stenen platen om te direct contact tussen het hout en de bodem te vermijden. Uw tuinbank mag ook niet onder dragende fruitbomen staan aangezien de vallende vruchten moeilijk te verwijderen vlekken kunnen veroorzaken. Belangrijk: als u uw zitbank op een zonnige plaats opstelt, kan het materiaal mettertijd verbleken. Modellen van ijzer warmen op. Leg er dus altijd een gevuld zitkussen op.