TV beugels

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

Meer ruimte en veiligheid in de woonkamer door een TV-wandhouder

Groter, scherper, beter: Dat is het motto van moderne televisies. Hoogwaardige flatscreens bieden haarscherpe beelden en ruime beeldschermdiagonalen om de bioscoopervaring thuis perfect te maken. Er is echter een probleem: De hightech-toestellen nemen veel plaats in. Als de tv op een tv-board geplaatst wordt, bestaat het gevaar dat hij omvalt - bijvoorbeeld als iemand er per ongeluk tegen stoot. Hier zorgt een tv-wandhouder voor de oplossing. Hiermee is het mogelijk om uw tv veilig aan de muur te bevestigen. Sommige modellen kunnen zelfs gekanteld, gedraaid of gekiept worden - zo hebt u het tv-beeld vanuit elke positie altijd in het oog.

De standaard inzake tv-wandhouders: VESA

De juiste VESA-maat is bepalend voor de keuze van uw wandhouder. VESA staat voor "Video Electronics Standards Association", een organisatie die eenheidsnormen voor de .bevestiging van beeldschermen en tv’s aan wanden, plafonds en tafels heeft vastgelegd. Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht van uw toestel schrijft deze norm minstens vier schroefdraden voor schroeven voor. Ook de afstand tussen de schroeven wordt door de VESA-maat geregeld. Informatie over de VESA-maat van uw flatscreen (TFT) vindt u in de technische gegevens van het toestel, bijvoorbeeld in de handleiding.

Zo vindt u de passende tv-wandhouder voor uw tv.

Meet voor de bestelling van uw LCD-wandhouder de gatafstand van uw toestel en controleer het gewicht en de beeldschermdiagonaal. Deze drie gegevens vindt u probleemloos een passende wandhouder voor uw tv. Zelfs niet VESA-conforme TV-toestellen kunnen met een adapter aan een genormeerde houder bevestigd worden.