Hondenbenches

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

De hondenbox: veilig onderweg

Voor de rit naar de dierenarts, naar de doggysitter of naar de dichtstbijzijnde hondenwei: Ooit moet elke viervoeter wel eens in de auto stappen. Terwijl sommige dieren van in het begin enthousiaste passagiers zijn, reageren anderen eerst sceptisch. Voor veilig transport is het essentieel dat uw lieveling altijd plaatsneemt in een stabiele hondenbox. Enkel op die manier is de hond goed beschermd tegen verwondingen door rondvliegende voorwerpen als u uit volle kracht moet remmen of zelfs bij een ongeval.

Zo maakt u uw hond gewoon aan zijn transportbox

In het ideale geval leren honden hun transportbox reeds op puppyleeftijd kennen. Veel kwekers stellen de puppy’s daarom een puppyren in de woning of in de tuin ter beschikking waarin de jonge dieren enthousiast gebruiken om te spelen, razen en slapen. Daardoor worden ze vroeg gewoon aan de hondentransportbox en aanvaarden ze deze als natuurlijk onderdeel van hun territorium. Ook oudere dieren kunnen echter nog aan een hondenbox gewoon raken - met veel geduld en een grote portie lekkernijen.

De ideale hondenbox voor uw dier

De grootte van uw hond is van doorslaggevend belang voor de keuze van de transportbox: De box moet voldoende plaats bieden zodat uw viervoeter comfortabel kan gaan liggen, zich kan uitstrekken en rechtop kan zitten. De transportbox mag echter niet te groot zijn, anders wordt uw dier tijdens de autorit onnodig heen en weer geslingerd. Hoogwaardige hondenboxen bestaan uit robuust aluminium. Wie veel onderweg is met zijn dier, bijvoorbeeld op toernooien of tentoonstellingen, maakt ook een goede keuze met een plooibare hondenbox. Deze kan na gebruik plaatsbesparend opgeborgen worden en biedt dankzij het geïntegreerde vliegengaas zelfs bescherming tegen vervelende plaaggeesten.