Massagetafels

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

Een massagetafel zorgt voor ontspanning in uw leven

Wilt u van het deugddoende gevoel van een zachte massage bij u thuis genieten? Of wilt u andere mensen helpen om met een massage spierspanningen en rugpijn na een lange dag op kantoor achter zich te laten? Dan hebt u een professionele massagetafel nodig! Waarop u bij de aankoop moet letten, verklappen we u hier.

Mobiele massagetafels zijn flexibel en stabiel

Een mobiele therapietafel kan binnen de kortste keren en met weinig handeling op- en afgebouwd worden. Ze kan plaatsbesparend samengeklapt worden en is meteen gebruiksklaar als u gemasseerd wilt worden of een patiënt wilt behandelen. Let voor op het gewicht van de tafel: mobiele massagetafels mogen maximaal 25 kilogram wegen, dan kunnen ze comfortabel naar de volgende afspraak meegenomen worden. Een geschikte draagtas die vaak meegeleverd wordt, helpt u daarbij. Uiteraard mag de flexibiliteit niet ten koste gaan van de stabiliteit. Hoogwaardige massagebanken beschikken over een robuust frame, slipvaste poten met rubberen kappen en doorlopende scharnier in het midden. Dwarsbalken en diagonale spanbanden verhogen de stabiliteit nog meer en voorkomen storende piepgeluiden ook als de tafel zwaarder belast wordt. De maximale belasting van de tafel moet berekend zijn tot 250 kilogram, dan is ze robuust en heeft ze een lange levensduur.

Comfort voor masseur en gemasseerde

Kies een behandelingstafel van voldoende lengte en breedte. Zo hebt u als gemasseerde voldoende plaats om zich comfortabel te leggen en de armen naast het lichaam te leggen. Als masseur moet u er aan denken dat sommige grepen een beetje bewegingsvrijheid vereisen en daarom moet u de afmetingen van uw therapiekamer in het achterhoofd houden. Hoogwaardige massagetafels zijn in de hoogte verstelbaar zodat de therapeut ze aan zijn lichaamslengte kan aanpassen. Hoofd- en voetgedeelte moeten eveneens individueel ingesteld kunnen worden. Accessoires zoals armlussen of een ringvormig hoofdkussen maken de massage nog aangenamer. De overeenkomstige delen moeten individueel aan uw massagetafel bevestigd en aangepast worden. Het ringvormige kussen biedt enkele voordelen tegen een gewoon gat in het hoofdgedeelte van de massagetafel: het houdt het volledige gezicht van de behandelde vrij en maakt ontspannen ademen tijdens de massage mogelijk. De helling van het kussen moet traploos ingesteld kunnen worden zodat de patiënt geen nekpijn krijgt tijdens de massage.

Vulling en overtrekken van hygiënische massagetafels

Vooral bij langere behandelingen is een zachte vulling van voldoende dikte cruciaal. Experts raden een schuimstofdikte van vier centimeter of meer aan zodat de patiënt tijdens de massage comfortabel ligt. Vooral de randen en naden van de therapietafel moeten hoogwaardig verwerkt zijn. Voor het welzijn van de gemasseerde speelt echter ook de hygiëne een grote rol. Om perfecte zuiverheid te garanderen moet de overtrek van uw massagetafel huidvriendelijk en afwasbaar zijn. Materialen van polyurethaan, maar ook PU-laag genoemd, vallen aan te raden. Dit is een hoogwaardig kunstleder dat geen weekmakers en schadelijke dampen bevat. Tegelijkertijd zorgt het olie- en waterafstotende oppervlak voor hygiëne in de behandelingskamer. Maar ook echt leder is als overtrekstof voor behandelingstafels geschikt: Door zijn gladde, fijnmazige structuur voelt het zacht en warm aan op de huid. Het lichaam van de gemasseerde glijdt daarop bijzonder zacht, wat de behandeling zowel voor de therapeut als voor de patiënt bijzonder aangenaam maakt.

Verzorging en onderhoud van massagetafels

Reinig uw massagetafel na de behandeling grondig met warm water. Voor het desinfecteren zijn in de gespecialiseerde handel speciale sprays verkrijgbaar die op de overtrekstof van uw massagetafel afgestemd zijn. Belangrijk: laat de behandelingstafel goed drogen voor u ze samenklapt en in de transporttas opbergt - anders riskeert u lelijke vlekken op het bovenleer. Controleer de schroeven en moeren van de hoogteverstelling, aan de pootplaten en de scharnierhouders van uw massagetafel ongeveer om de zes maanden om een optimale stabiliteit te garanderen. Vooral bij veelvuldig gebruik kan het nodig zijn om deze met een schroevendraaier vast te draaien. Indien onderdelen van uw behandelingstafel stuk gaan, kunt u deze normaal kopen en zelf vervangen.

De populairste massagetechnieken

Uw massagetafel is geschikt voor de meest uiteenlopende massagetechnieken. De populairste willen we u hier kort verklaren. De Zweedse massage is de meest voorkomende. Daaronder wordt een klassieke massage van het hele of een deel van het lichaam begrepen waarbij met streel- en kneedbewegingen spanningen worden opgelost. Goed ruikende oliën versterken het wellnesseffect. De Thaise massage, ook bekend onder de Thaise naam Nuat Pharen, bestaat uit passief strekken en rekken van het lichaam. Daarbij hoort een drukpuntmassage die lijkt op acupunctuur en een zachte mobilisatie van de gewrichten. De therapeut werkt daarbij met de hand, elleboog en de voeten. Ook bij de Japanse Shiatsu-massage vertrouwt de masseur meer op zijn eigen lichaamsgewicht dan op zijn spierkracht. Vooral de energiebanen die volgens de leer van de traditionele Chinese geneeskunde de levensenergie in het lichaam verdelen, worden behandeld. De techniek van Lomi Lomi Nui is afkomstig uit Hawaï. Deze speciale massagesoort dient niet enkel ter ontspanning, maar moet ook lichamelijke en geestelijke blokkeringen oplossen. De therapeut gebruikt daarbij zijn volledige onderarm inclusief elleboog. Daarnaast zijn er vele andere massagetechnieken waarbij hulpmiddelen zoals opgewarmde stenen, geurende kruidenstempels of zachte lichaamspeelings gebruikt worden.

De massagetafel als sleutel tot meer welzijn

In de eigen praktijk, ter plaatse bij patiënten of thuis in de woonkamer: een massagetafel maakt het mogelijk om ontspannende aanrakingen door te geven of te ontvangen. Geniet van deze eeuwenoude therapie door trekken, rekken en kneden en laat de alledaagse stress achter u.