Pannensets

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

Kookpotten en pannen voor hobbykoks en professionals

Zonder kookpotten en pannen lukt er in de keuken helemaal niets. Bij de basisuitrusting van elke kok horen twee kleine kommen van ong. 16 centimeter en twee grote kommen van ong. 20 centimeter doorsnede. Bij de kleinere kommen kiest u het best een model met steel voor sauzen en iets hogere kom voor groenten en andere bijgerechten. De grotere kommen zijn vooral geschikt voor het bereiden van aardappelen, pasta en vlees. Wie graag voor meerdere personen kookt, kan deze kookpotset nog aanvullen met een soepkom van 5 liter.

Zo herkent u hoogwaardige kookpotten

Hoogwaardige kommen worden van smaakneutrale, kleurechte, zuurbestendige en breukbestendige materialen gemaakt, bijvoorbeeld keramiek, roestvrij staal of gegoten aluminium. Ze geven geen schadelijke stoffen af aan de voedingsmiddelen en hebben geen scherpe delen, fijne scheuren of holle ruimtes. Kwaliteitskommen zijn goed verwerkt en hebben een lange levensduur zodat er ook bij intensief gebruik geen kleine delen afbreken. Eenvoudig te reinigen en vaatwasserbestendige kookpotten zijn praktisch. Maar ook het ontwerp speelt een rol: ergonomisch gevormde grepen maken een veilige, niet-vermoeiende hantering mogelijk. Houd bij het kiezen van uw nieuwe kookpotset ook rekening met uw fornuis. Niet alle kommen zijn namelijk even goed geschikt voor elektrische fornuizen, ceranfornuizen, gasfornuizen of inductiefornuizen.

Tips voor de aankoop van pannen

Elk huishouden heeft minstens een pan nodig. Modellen van gietijzer of roestvrij staal zijn perfect geschikt voor het schroeien van uien of vlees, pannen met antikleeflaag maken het bereiden van omeletten en pannenkoeken eenvoudiger. In het ideale geval hebt u echter minstens twee pannen - een grote braadpan met hoge rand en deksel voor stoofschotels en een kleine pan voor snacks zoals spiegeleieren.