Bureaustoelen

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

De bureaustoel - uw comfortabele metgezel bij het dagelijkse werk

212 dagen brengt de gemiddelde Duitse werknemer elk jaar op kantoor door - en dat meestal al zittend. Het dagelijkse, urenlange werk aan een beeldscherm kan door een ongezonder lichaamshouding aan het bureau ernstige spierspanningen en rugproblemen tot gevolg hebben. U kunt echter voorkomen: met een ergonomisch gevormde bureaustoel.

Functies van een hoogwaardige bureaustoel

Kies voor een bureaustoel die individueel aan uw lengte en werkhouding aangepast kan worden. Moderne modellen zijn uitgerust met een zogenaamde synchroon mechanisme dat het mogelijk maakt om de hellingshoek en de rugleuning parallel in te stellen. De geïntegreerde vering zorgt ervoor dat uw gewicht bij het gaan zitten wordt opgevangen. Bureaustoelen waarvan de rugleuning tot de schouders reikt, zijn bijzonder comfortabel. Een naar binnen gewelfde leuning ondersteunt uw lendenwervel optimaal. Of uw bureaustoel armleuningen moet hebben, kiest u volledig zelf - in ieder geval moeten deze verstelbaar zijn. Schenk ook aandacht aan de wielen van uw bureaustoel: Harde wielen zijn vooral geschikt voor tapijt, zachte voor parket of laminaat.

Zo zit u juist

Neem bij het zitten op uw draaiende stoel de aangeraden, rugsparende houding aan: uw benen bevinden zich in een hoek van ong. 90 graden, de bovenbenen zijn horizontaal, beide voeten raken de vloer. Als u vooroverbuigt, steken uw benen nog minstens twee vingerbreedtes over de voorkant van de stoel uit. Boven uw bovenbenen is er nog een handbreedte plaats tot de tafelrand. Probeer uw nieuwe bureaustoel het best direct aan het bureau uit: ga rechtop voor uw computer zitten, uw ogen moeten zich minstens 50 cm van het beeldscherm bevinden. kunt u gemakkelijk werken op deze manier? Dan hebt u uw nieuwe “collega” voor kantoor gevonden!