Tenten

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

De tent: uw mobiele thuis in de vrije natuur

Kamperen is een populaire, gezinsvriendelijke vorm van vakantie waarbij directe beleving van de natuur centraal staat. Niet enkel kinderen vinden het leuk om in open lucht te overnachten, de sterren te observeren en vuurvliegjes te tellen. In onze online shop vindt u een grote keuze aan hoogwaardige gezinstenten, werptenten en pop uptenten - wij adviseren u graag bij de aankoop.

Zo vindt u de juiste kampeertent

Een belangrijke overweging bij het kopen van een tand is de beschikbare plaats: Hoe veel mensen zullen erin slapen? Moet de bagage in de tent opgeborgen worden? Ook het gewicht van de tent is bepalend: wie bij een trekkingtoer te voet of met de fiets onderweg is, heeft een bijzonder licht model nodig. Hoe zwaar de tent is, hangt af van het materiaal: nylon is lichter dan polyester, aluminium stangen wegen minder dan stangen van vezelglas. Uiteraard moet elke kampeertent weerbestendig zijn, maar wie in koude, uitgeregende gebieden onderweg is, heeft een duidelijk duurzamere tent nodig dan vakantiegangers aan de Middellandse Zee. Voor de waterdichtheid is de waterkolom doorslaggevend: Dit getal geeft aan tegen welke waterdruk de tent bestand is voor de eerste druppels binnendringen.

Opbouw van de tent voor beginnende kampeerders 

Bouw uw tent principieel op een zo egaal en droog mogelijke ondergrond op. De ingang moet zich bevinden aan de zijde die van de wind is afgekeerd. De tent wordt vastgezet met haringen, stormkabels houden de tent ook bij krachtige wind op de grond. Een constructie van dunne stangen wordt in de stof geweven om de basis strak te houden. Klinkt ingewikkeld? Dan raden we u een praktische werptent aan die zich quasi automatisch opbouwt. Vergeet niet: Een isomat en een slaapzak zorgen ook bij koelere temperaturen voor een aangename nachtrust.