Wicker tuinsets

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material
 1. 544,90 €
  UVP € 899,00
  (82)
 2. 114,90 €
  UVP € 249,00
  (92)
 3. 168,90 €
  UVP € 399,00
  (89)
 4. 399,90 €
  UVP € 749,00
  (88)

Rotanmeubels overtuigen door robuustheid en een aantrekkelijk design

Ieder van ons verlangt naar een mooi thuis om na het werk te ontspannen en de dagelijkse drukte los te laten. De inrichting van de rustgevende oases wordt bepaald door de meubels en accessoires die de ruimte vormgeven. Het aanbod aan tuin- en terrasmeubels is veelzijdig. Wie voor rotan kiest, maakt met zekerheid een goede keuze. Naast echt rotan, dat geschikt is voor binnen, werd polyrotan speciaal voor de productie van meubels voor het buitengebruik ontwikkeld. Stoelen, tafels, krukken of een volledige lounge of zitgroep overtuigen door vele voordelen. Polyrotan heeft een lange levensduur, is weerbestendig, makkelijk te onderhouden en past bovendien bij nagenoeg elke woonstijl. Polyrotan tuinmeubels met kleurrijke kussens maken terrassen en tuinen een lust voor het oog! Graag geven wij u informatie en tips voor het onderhoud van de aantrekkelijke meubels.

Wat zijn rotanmeubels?

Moderne rotanmeubels zijn meestal niet meer van echt rotan gemaakt, maar van polyrotan. Dit is een kunststofvezel die door de vlechting de kwaliteit van de meubels bepaalt. Deze vezels zijn heel trek- en scheurbestendig, ook met een diameter van enkele millimeters kunnen ze tot maar liefst 10 kg belast worden. De treksterkte van de vezels hangt af van de kwaliteit van de gebruikte kunststof. Voordelige rotanmeubels behouden hun stabiliteit langer, hoogwaardige vezels van merkproducenten zijn elastischer en bieden een hoge UV-bestendigheid. Het materiaal neemt nauwelijks vocht op en is ongevoelig voor water. Polyrotan is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals een ronde of vlakke vezel. Daarbij zijn er ook verschillende oppervlaktestructuren. De vezel valt optisch nauwelijks nog te onderscheiden van naturlijk rotan. De producten van deze kunstmatige vezel kunnen volledig gerecycled worden en sparen daarmee het milieu. Polyrotan meubels zijn beschikbaar in elke prijsklasse, ze zijn geschikt voor terrassen en tuinen, maar ook voor binnenruimtes. Stoelen, banken, fauteuls en lounges, het aanbod van de fabrikanten is omvangrijk en laat nauwelijks te wensen over. Door met kussens van dezelfde kleur of met een kleurcontract komt het elegante, donkere natuurdesign van de polyrattan meubels bijzonder goed tot zijn recht.

Hoe worden rattan tuinmeubels onderhouden?

Rattan stoelen, tafels, polyrattan fauteuils, ligstoelen, polyrattan zitgroepen en polyrattan lounges verfraaien elke tuin en elk terras. Om er lang plezier aan te beleven moet u de rattan tuinmeubelen ook onderhouden. Een mogelijkheid zijn onderhoudsmiddelen voor leder. Doe een kleine hoeveelheid in een vernevelaar en sproei de meubels gelijkmatig in. Wrijf nog even na met een droge doek. Rattan stoelen, rattan ligstoelen, polyrattan fauteuils en lounges blijven soepel door deze behandeling en hebben een langere levensduur. Niet te vaak aanbrengen, te veel vocht kan de meubels poreus laten worden. Als de tuinmeubels in de vrije natuur opgeslagen worden, is een beschermingshuls voor rattan lounge, rattan stoel, rattan fauteuil en de andere rattan tuinmeubels aanbevolen. Zo zijn ze beschermd tegen vocht. Wie een gereedschapsschuur ter beschikking heeft of plaats heeft in de kelder, kan de tuinmeubelen daar in de winter opslaan. Tweemaal per jaar is een intensief onderhoud aanbevolen. Speciale verzorgende olie voor rattan wordt met een doek in de meubels gemasseerd, rattanlak biedt bijkomende bescherming. Voor het onderhoud moeten de rattan stoelen, de rattan loungeset, rattan zitgroep en rattan ligstoel grondig gereinigd worden, anders kunnen vuildeeltjes in de olie of de lak van de rattan meubels terechtkomen.

Hoe lang zijn polyrattan meubels houdbaar?

De lange levensduur van polyrattan tuinmeubelen hangt in de eerste plaats af van de plaats waar ze staan en hoe ze in de wintermaanden opgeslagen worden. Als krukjes, ligstoelen, rattan stoelen en de polyrattan lounge niet direct in de zon staan, zijn ze in elk geval tussen zes en acht jaar houdbaar. De houdbaarheid hangt af van de kwaliteit van de polyrattanvezels. De levensduur wordt verlengd als ze in de wintermaanden droog opgeslagen worden. Tien tot vijftien jaar of meer zijn dan probleemloos mogelijk. Regelmatig onderhoud en schoonmaken draagt bij tot een langere houdbaarheid van de polyrattan tuinmeubels. Rattan lounge, rattan fauteuil en alle andere rattan meubels stralen in een nieuwe glans. De kunststofvezels zijn dan wel vuilafstotend, UV-stabiel en ongevoelig voor temperatuurschommelingen, beschermingshoezen of opslag in de kelder, het tuinhuis of beschermingshoezen verlengen de levensduur.

Hoe worden rattan meubels gereinigd?

Afhankelijk van de weersinvloeden waaraan uw rattan tuinmeubels blootgesteld worden, is er een passende reiniging nodig. Kleinere verontreinigingen kunnen met een zachte borstel, normaal zeepsop en een vochtige doek verwijderd worden. Bij sterke verontreinigingen koopt u het best een reinigingsmiddel voor polyrattan dat in gespecialiseerde winkels verkrijgbaar is. U verwijdert verontreinigingen en behoudt het natuurlijke oppervlak. Gebruik indien mogelijk geen hogedrukreiniger of harde stalen borstels, deze kunnen het oppervlak van het polyrattan beschadigen. Om het zeepsop af te spoelen gebruikt u om praktische redenen een tuinslang, ten slotte nog kort droog wrijven. Met een speciale reiniger voor kunststofvezels is een grondige reiniging mogelijk. De procedure is heel eenvoudig. Met een beetje kunststofreiniger die op een vochtige doek of een vochtige spons wordt aangebracht, worden de tuinmeubels afgewreven. Naspoelen met helder water. Alternatief kan de reiniger ook in kleine hoeveelheden op de polyrattan meubels gesproeid worden. Even laten inwerken en overvloedig spoelen met water.

Waarop moet er bij rattan tuinmeubels gelet worden?

Bij de aankoop van polyrattan tuinmeubels spelen verschillende factoren een rol. Een rattan loungeset, grote rattan fauteuil, een rattan ligstoel of een polyrattan zitgroep heeft veel plaats nodig. Een rattan zitgroep moet een maat groter gekozen worden, een ratten tafel en vier polyrattan stoelen zijn normaal gezien niet voldoende. Een belangrijk voordeel, de UV-bestendigheid. Zelfs goed materiaal is geen levenslange garantie voor de bestendigheid van polyrattan meubels, het zal in de loop der jaren verbleken. Let bij aankoop op een kwaliteitslabel en vraag na welke kunststofvezel het precies is. De coating moet eveneens in acht genomen worden, een belastbare beschermingslaag is onontbeerlijk. Er kan geen vocht binnendringen. Ook de verbindingswijze van de elementen is cruciaal, goede rattan meubels worden met houten pennen of pluggen gemonteerd. Als er ijzeren spijkers gebruikt worden, moet er rekening mee gehouden worden dat deze mettertijd roesten. Fauteuil, kruk en lounge moeten voor de aankoop aan een zittest onderworpen worden. Als ze comfortabel zijn, zorgen de passende kussens voor extra comfort zodat het comfort niet tekortschiet en lang zitten geen sporen achterlaat.